ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu, Filipinli un ithalatçıları ve medya mensuplarını İstanbul’da ağırladı

24.01.2017


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu(UTG), buğday unu ihracatı yapan Türk firmalarının belirlenen spesifikasyonlarda (“premium hard flour”, “hard flour” ve “soft flour”) un üretimi gerçekleştirmesi ve bu unun kalite damgası ile mevcut/hedef pazarlara sunulmasını içeren ve pilot uygulaması Filipinler’de yürütülecek olan kalite sertifikasyon sistemi projesinin tanıtılması, söz konusu projenin bileşnelerinden olan ithalatçılarla görüşmeler gerçekleştirmek ve Türk unu markasının yüksetilmesi ile genel Türkiye tanıtımı gerçekleştirilmesi amacıyla Filipinli ithalatçılar ve medya mensuplarını 16-23 Ocak 2017 tarihleri arasında Türkiye’de ağırladı.

17 Ocak 2017 tarihinde TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ ile UTG Başknaı Turgay ÜNLÜ ve UTG üyeleri, UTG danışmanları Hacettepe Üniveristesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Hamit KÖKSEL ve Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Mehmet Sertaç ÖZER ve UTG marka danışmanlarının katıldığı toplantıda Filipinli medya mensupları ile ithalatçılarla biraraya gelindi. Toplantıda TİM Başkanı BÜYÜKEKŞİ, TİM’in yapısı, Türkiye ekonomisinin özellikleri ve durumu ile Türkiye’nin dünya geneli ile olan ticari ilişklerine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ, Türkiye’nin son dönemde yaşadığı siyasi ve ekonomik süreçlere ilişkin değerlendirmede bulundu, Türkiye’nin dünya geneline ve Filipinler’e olan un ihracatına ilişkin bilgiler paylaştı ve UTG’nin ilk uygulamasını Filipinler’de yapacağı “kalite sertifikasyon sistemi” projesini anlattı. Toplantıda, ayrıca, Türkiye’ye dair genel bir tanıtım ile UTG’nin özellikle Filipinler faaliyetleri ile kalite sertifikasyon sisteminin anlatıldığı bir sunum da gerçekleştirildi.  Bahse konu toplantının ardından kalite sertifikasyon sistemi projesinin bileşeni olan Filipinli ithalatçılarla sistemin işleyişine dair görüş alış verişinde bulunulan bir toplantıda biraraya gelindi.

22 Ocak 2017 tarihinde Filipinli un ithalatçılarının Türkiye’den hard buğday unu ithal etmelerinin sağlanmasının hedeflendiği organizasyon kapsamında ithalatçılar, Türkiye’deki muhatapları un ihracatçıları ile de görüşmeler yaptı.

Ayrıca, Filipinli heyet, Kapadokya, İzmir ve Şirince’nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti ve Türk mutfağından çeşitli lezzetleri tatma imkanı buldu.

TÜM HABERLER