ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

UTG Kurabiye Karavanı Filipinler'de

24.07.2014


Türk unu kullanılarak Filipin-Çinli Fırıncılar Derneği üyelerinin ürettiği doyurucu ve lezzetli kurabiyeler Metro Manila'daki okullarda dağıtıldı. Bu program UTG'nin varlık gösterdiği bölgelerdeki toplumlara katkıda bulunma konusundaki kararlığının bir parçası oldu.

UTG Başkanı Turgay Ünlü "Beslenmenin önemini bize hatırlatması açısından Ulusal Besin Ayı kutlamalarında Filipin halkının yanındayız. Düzgün beslenme sadece sağlık açısından değil çocukların öğrenimleri açısından da çok önemli bir araç. İyi beslenen çocuklar sınıfta daha verimli olurlar. UTG Kurabiye Karavanı programı ile Filipin hükümetinin düşük gelirli gençlere sağlık ve beslenme hizmetleri götürme hedeflerine destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

UTG Kurabiye Karavanı sayesinde Caloocan, Mandaluyong, Navotas, Paranaque, Quezon ve Valenzuela şehirlerinde 17 devlet ilkokulunda 16.000 kutu kurabiye ve 16.000 şişe su dağıtıldı. Türkiye  Büyükelçi Sayın Esra Cankorur ve Ticaret Ateşesi Sayın Cezmi Beşoğul da söz konusu etkinliğe katılım sağladı.  

Kurabiye dağıtımından faydalanan 10 yaşındaki Caranzo "Kurabiyeler çok nefis, kardeşlerimle de paylaşacağım. Teşekkür ederim" dedi.

Corazon Aquino ilkokulu müdürü Vilma Castillo'da düşük gelirli bölgelerden gelen öğrencileri için bu kurabiyelerin beslenmelerine destek olacağını belirterek "Tam da Ulusal Besin Ayı çercevesinde düzgün beslenme konusunda farkındalık yaratmaya çalıştığımız bu güzel zamanlamali desteği için Türk Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubuna mütşsekkiriz" dedi. 

UTG Başkanı Turgay Ünlü'ye göre Kurabiye Karavanı böyle önemli bir konuyu desteklemekten de öteye gidiyor. "Çocukların yüzlerindeki gülümsemeyi görmek paha biçilemez, bu durum bize Filipinli kardeşlerimizi desteklemek adına daha pek çok sosyal yardım programları yapma konusunda ilham veriyor" dedi.

TÜM HABERLER