ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu “Sial Brazil 2014” Fuarı'nda

30.06.2014


Brezilya’nın Sao Paulo kentinde Expo Center Norte’de 24-27 Haziran 2014 tarihlerinde Fispal Food Service fuarı ile aynı anda ve 30. kez gerçekleştirilen Sial Brazil 2014-Latin Amerika Uluslararası Gıda Fuarı’na 33 ülkeden 500 firma katılım sağladı. TÜYAP tarafından 12 firmanın katılımıyla Türkiye’nin Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirildi.

Fuar, Sial’in Arjantin’deki 11 başarılı fuarının devamı niteliğinde olup Latin Amerika’nın en büyük gıda konseptli organizasyonu konumunda. 203 milyonluk nüfus yoğunluğu, tüketim potansiyeli ve artan ithalatı ile Brezilya, alternatif dış pazar arayan ihracatçılar için önemli bir pazar niteliğinde.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ikinci kez katıldığı fuarda iştigal alanında yer alan başta un olmak üzere maya, nişasta ve diğer ihraç ürünlerinin ve Türkiye’nin potansiyelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Turgay ÜNLÜ ile Başkan Yardımcısı Nurettin DEMİRPOLAT’ın katıldığı fuarda info standımızı Sao Paulo Baş Konsolosu Sayın Mehmet Özgün ARMAN, Sao Paulo Ticaret Müşaviri Sayın Canan GÜRHAN ve Sayın Ramazan KISA ziyaret etti.

Fuarın ikinci günü bütün fuar katılımcıları ve Brezilyalı sektörel dernek temsilcileri ve alıcı firmalar için Sao Paulo Baş Konsolosu Sayın Mehmet Özgün ARMAN tarafından düzenlenen resepsiyona katılım gerçekleştirildi. Resepsiyonda un alıcısı konumundaki ABIMA (Brezilya Makarna Üreticileri Derneği) ve ANIB (Brezilya Bisküvi Üreticileri Derneği) yetkilileri ile görüşme yapıldı.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere Portekizce ve İngilizce dillerinde hazırlanan ve tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince çeşitli unlu mamuller fuar ziyaretçilerine ikram edildi. Ayrıca, Tanıtım Grubu’nun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

TÜM HABERLER