ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu THAIFEX Fuar'ına partner ülke olarak katıldı

4.06.2015


Tayland’ın Bangkok kentinde 20-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen ve bu yıl 11.’si düzenlenen THAIFEX-World of Food Asia 2015 Fuarı’na Türkiye başta olmak üzere Brezilya, Kamboçya, Çin, Endonezya, İtalya, Japonya, Kore, Filipinler, Singapur gibi 32 ülkeden gıda sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 1.500 firma ve 30 bini aşkın ziyaretçi katıldı. 

Sektörünün Güneydoğu Asya'daki en önemli fuarı niteliği taşıyan ve Türkiye’nin partner ülke olduğu fuara Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 13 firma ve 4 Tanıtım Grubu ile milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi.


Fuarın açılış günü akşamında Türkiye’nin partner ülke olarak sponsorluğunu üstendiği gala yemeği verildi. Yemekte Türk mutfağından çeşitli örnekler ikram edildi. Türkiye tanıtım filminin gösteriminin ardından kum sanatçısı Veysel Çelikdemir performansı ile ilgi odağı oldu.


21 Mayıs 2015 akşamında T.C. Bangkok Büyükelçisi Sayın Osman Bülent TULUN tarafından fuar katılımcılarına büyükelçilikte bir resepsiyon düzenlendi. Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu temsilcileri ve Genel Sekreterlik personeli resepsiyonda hazır bulundu.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG)’nun standı fuarın resmi açılışının ardından Tayland Başbakanı Sayın Prayut Chan-o-CHA, T.C. Bangkok Büyükelçisi Sayın Osman Bülent TULUN, Ticaret Müşaviri Sayın Nesrin GÜNDOĞAN ÜZER ve birçok bürokrat tarafından ziyaret edildi. UTG Başkanı Sayın Turgay ÜNLÜ Sayın Prayut Chan-o-CHA’a UTG hakkında bilgi vererek Türkiye kitabı ve çini tabak hediye etti.

UTG’nin standını gezen ziyaretçilere, Tanıtım Grubu’na ve Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlere ilişkin bilgiler içeren kataloglar dağıtılırken, fuar süresince çeşitli unlu mamuller ikram edildi ve Tanıtım Grubu’nun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü ve çantalar dağıtıldı.

 

TÜM HABERLER