ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Filipinli Fırıncılar Eğitimi

25.03.2015


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Filipinler’de yürütmekte olduğu tanıtım faaliyetleri kapsamında Filipinler’in Türkiye’nin un ihracatındaki yerini geliştirerek adı geçen ülkede Türk buğday unu açısından fark yaratmak amacıyla Filipino-Chinese Bakery Association Inc (FCBAI) ile yürütülen ortak faaliyet kapsamında Filipinli fırıncılara yönelik Türk mutfağından unlu mamuller yapımına ilişkin eğitimler düzenlendi.

17-22 Mart 2015 tarihleri arasında Filipinler/Manila’da “Filipinli fırıncılar”a Türk unu ile –özellikle Türk mutfağına özgü- unlu mamuller yapımına yönelik eğitimler gerçekleştirildi. Bahse konu eğitimler çerçevesinde 19-20 Mart 2015 ve 21-22 Mart 2015tarihlerinde iki ayrı Filipinli fırıncılar/pastacılık sektöründe faaliyet gösteren şeflere, FCBAI’nın binasında yer alan eğitim alanında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hamit Köksel ve Türkiye’den Şef Emin AYDEMİR tarafından teorik ve pratik eğitimler verildi.

İkişer günlük eğitimlerin ilk gününün başlagıcında “ekmekçilik bilimi ve teknolojisi”, “ekmekçilikte kullanılan girdilerin özellikleri ve son ürün kalitesi üzerine etkileri”, “laboratuvarda yapılan un analizlerinin yorumlanması ve son ürün kalitesi ile ilişkilendirilmesi ve çeşitli Türk unlarının kalite özellikleri ve bazı unlu mamullerde kullanımları” konularında Prof. Hamit KÖKSEL tarafından teorik bilgiler paylaşıldı.

Sonrasında, bahse konu eğitimlere katılan kursiyerlere Türk mutfağından Türk ekmeği, simit(pastane ve sokak simiti), gözleme(farklı iç malzemeler ile), poğaça(farklı iç malzemeler ile), ponçik, paskalya çöreği, şekerpare, revani, havuçlu kek, un kurabiyesi, Bursa lokumunun yapılışına dair Şef Emin AYDEMİR tarafından pratik eğitim verildi.

Anılan eğitimlerin ikinci gününün sonunda her iki grubun katılımcılarına ayrı ayrı 3’er adet stand mikseri çekilişle hediye edildi. Ayrıca, tüm kursiyerlere fırıncılık/pastacılık ile ilgili küçük araç-gereçler armağan edilirken sertifikaları da takdim edildi.

Filipinler’de gerçekleştirilmesi planlanan çok sayıda eğitimin başlangıcı olan 19-20 Mart 2015 ve 21-22 Mart 2015 tarihlerindeki eğitimler, ciddi sayıda fırıncının Türk ununun kalitesi hakkında fikir sahibi olmasını ve Türk mutfağından çok sayıda ürünün üretimi konusunda da pratik deneyim kazanmasını sağladı. Bu eğitim programlarının ülkemizden Filipinler’e yapılmakta olan un ve maya ihracatını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ayrıca, bahse konu eğitimlerin ortaklaşa gerçekleştirildiği Filipino-Chinese Bakery Association Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Winston YU ve YK üyelerinin önemli bir kısmı, ilk grubun eğitimine iki gün boyunca yoğun katılım sağladı ve bu eğitimlerin başlangıç olması yönündeki temennilerini yenileyerek anılan eğitimler hususundaki olumlu görüşlerini paylaştılar. Eğitim için gerekli koordinasyonun sağlanmasında da daha önce Türkiye’ye gelerek eğitim alan Filipinli fırıncılar/şefler kapsamında Carla Leopoldo VALENCİA ve Catherine G. BLAS–YU ile FCBAI yetkilisi fırıncı/şef Irene TING’in önemli katkısı oldu. 

TÜM HABERLER