ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu İkinci Filipinli Fırıncılar Eğitimi

2.07.2015


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Filipinler’de yürütmekte olduğu tanıtım faaliyetleri kapsamında Filipinler’in Türkiye’nin un ihracatındaki yerini geliştirerek adı geçen ülkede Türk buğday unu açısından fark yaratmak amacıyla Filipino-Chinese Bakery Association Inc (FCBAI) ile yürütülen ortak faaliyet kapsamında Filipinli fırıncılara yönelik Filipinler’de yaygın olarak tüketilen “pandesal” ve “loaf bread(tost ekmeği)”nin Türk (hard) unu ile yapılmasına ilişkin eğitimler düzenlendi.

24-25 Haziran 2015 tarihleri arasında Filipinler/Manila’da “Filipinli fırıncılar”a yönelik olarak Türk (hard) unu ile Filipinler’de yaygın olarak tüketilen unlu mamuller ile Türk mutfağından birkaç tane unlu mamul yapımının gösterildiği eğitimler gerçekleştirildi. Bahse konu eğitimler çerçevesinde 24 Haziran 2015 ve 25 Haziran 2015 tarihlerinde iki ayrı Filipinli fırıncılar/pastacılık sektöründe faaliyet gösteren şeflere, FCBAI’nın binasında yer alan eğitim alanında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hamit Köksel ve Türkiye’den Şef Emin AYDEMİR tarafından teorik ve pratik eğitimler verildi. 

Bahse konu eğitimlerin başlagıcında “ekmekçilik bilimi ve teknolojisi”, “ekmekçilikte kullanılan girdilerin özellikleri ve son ürün kalitesi üzerine etkileri”, “laboratuvarda yapılan un analizlerinin yorumlanması ve son ürün kalitesi ile ilişkilendirilmesi ve çeşitli Türk unlarının kalite özellikleri ve bazı unlu mamullerde kullanımları” konularında Prof. Hamit KÖKSEL tarafından teorik bilgiler paylaşıldı.

Sonrasında, eğitimlere katılan kursiyerlere Filipinler’de yayagın tüketimi bulunan “pandesal” ve “loaf bread(tost ekmeği)”nin “Türk (hard) unu” ile iyi yapıldğının gösterilmesine dair Şef Emin AYDEMİR tarafından pratik eğitim verildi. Ayrıca, Şef Emin Aydemir kursiyerlere Türk mutfağından da bazı unlu mamul tarifleri gösterdi.

Anılan eğitimlerin sonunda her iki grubun katılımcılarına fırıncılık/pastacılık ile ilgili küçük araç-gereçler armağan edilirken sertifikaları da takdim edildi.

İlki 19-22 Mart 2015 tarihleri arasında Filipinler’de gerçekleştirilen eğitimlerin devamı niteliğindeki ikinci eğitim dizisi, ciddi sayıda fırıncının Türk (hard) ununun kalitesi hakkında fikir sahibi olmasını ve Filipinler için çok önemd taşıyan unlu ürünlerin Türk unu ile de istenilen şekilde üretilebileceğini görmesini sağladı. Bu eğitim programlarının ülkemizden Filipinler’e yapılmakta olan un ve maya ihracatını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ayrıca, bahse konu eğitimlerin ortaklaşa gerçekleştirildiği Filipino-Chinese Bakery Association Inc.’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Henry AH ile şu anki Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri, gerek eğitimlere katılarak gerekse esirgemedikleri ilgileri ile desteklerini göstermiş oldular. Eğitim için gerekli koordinasyonun sağlanmasında da daha önce Türkiye’ye gelerek eğitim alan Filipinli fırıncılar/şefler kapsamında Carla Leopoldo VALENCİA ve Catherine G. BLAS–YU ile FCBAI yetkilisi fırıncı/şef Irene TING’in önemli katkısı oldu. 

TÜM HABERLER