ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un Ve Unlu Mamüller Tanıtım Grubu “Fi South America 2015” Fuarı’nda

1.09.2015


Brezilya’nın Sao Paulo kentinde Transamérica Expo Center’da 25-27 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Food Ingredients South America 2015 Fuarı’na Türkiye başta olmak üzere Brezilya, Çin, Meksika, Peru ve Fransa’dan 190 firma katılım sağladı. 

204 milyonluk nüfus yoğunluğu, tüketim potansiyeli ve artan ithalatı ile Brezilya, alternatif dış pazar arayan ihracatçılar için önemli bir pazar niteliğinde. 

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu bu yıl ilk kez katıldığı fuara tanıtım grubu iştigal alanında ihracat gerçekleştiren ve UTG tarafından ücretsiz stand alanı tahsis edilen 11 firma ile katılım sağladı. Fuarda  başta un olmak üzere maya, nişasta ve diğer ihraç ürünleri için Türkiye’nin ihracat potansiyelinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

Fuarın açılışından önce 24 Ağustos 2015 tarihinde fuara katılan ihracatçılarımız ve  Brezilyalı alıcı firmalar ve sektörel dernek temsilcilerini bir araya getirmek için Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu organizasyonu ve Sao Paulo Baş Konsolosluğu koordinasyonunda ikili iş görüşmeleri düzenlendi. Anılan organizasyon kapsamında fuara katılan ihracatçılarımız ve görüşmelere katılan Brezilyalı alıcılar/dernek temsilcileri için bir öğle yemeği  verildi.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Turgay ÜNLÜ, Başkan Yardımcısı Nurettin DEMİRPOLAT, üyeler Orhan İLHAN, Uğur ÇERÇİ, İbrahim GÜZEL, Eren Günhan ULUSOY ve Çalışma Komitesi üyesi Yüksel TEZCAN’ın katıldığı fuarda info standımızı Sao Paulo Baş Konsolosu Sayın Mehmet Özgün ARMAN ve Sao Paulo Ticaret Ataşesi Sayın Caner SANNAV ziyaret etti. 

Fuarın ikinci gününde Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Heyeti, FIESP (Federation Of The Industries Of The State Of Sao Paulo) yetkilileri ile bir araya gelerek sektörde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına görüşmeler gerçekleştirdi.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere Portekizce ve İngilizce dillerinde hazırlanan ve tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince çeşitli unlu mamuller fuar ziyaretçilerine ikram edildi ve tanıtım grubunun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Ayrıca UTG’nin standında Şef Aşçı Emin Aydemir tarafından kurabiye, börek, poğaça vb. unlu mamul ürünleri hazırlanarak ziyaretçilere ikram edildi ve şov yapıldı. 

TÜM HABERLER