ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

UTG 14 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen “Expo Milano 2015 Türkiye Milli Günü Etkinliği”ne damgasını vurdu

16.09.2015


01 Mayıs–31 Ekim 2015 tarihleri arasında Milano/İtalya’da gerçekleştirilmekte olan ve ülkemizin katılımına yönelik çalışmaları Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Expo 2015 Milano”da 14 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen “Milli Gün” etkinliği çerçevesinde Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG) tarafından ziyaretçilere ve Türkiye’den katılan heyete Türk kahvaltısı ikram edildi. Geleneksel kahvaltılıkların ikram edildiği etkinliğe başta İtalyanlar olmak üzere yabancı katılımcılar da büyük ilgi gösterdi.

UTG’nin etkinlik programında kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösteriler yer aldı. Ayrıca Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)’nden Danışman Osman Serim, UTG adına “Türk Kahvesi” konulu bir konferans ve sunum gerçekleştirdi.

UTG, Expo Milano’da 15-30 Eylül 2015 tarihlerindeki haftada çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam etti. Söz konusu etkinlikler kapsamında Mutfak Sanatları Akademisi Danışmanları Aylin ÖNEY TAN ve Osman SERİM tarafından aşağıda yer alan çeşitli sunumlar ve seminerler gerçekleştirildi. Aynı zamanda, sunumlara katılan ziyaretçilere sunum sırasında hazırlanan açma, simit, mantı, tarhana çorbası, etsiz çiğ köfte, bulgur pilavı, baklava ve kadayıf ikram edildi.

1- Anadolu’da Ekmek Kültürü- Bread Culture in Anatolia

2- ‘Kutlama Ekmekleri’ – ‘Ceremonial Breads’

3- Simit: Türk Sokak Yemeği’nin Kralı – Simit, The King of Turkish Street Food

4- Tarhana: Dünyanın ilk Hazır Çorbası – Tarhana: The First Instant Soup

5- Asya’dan Anadolu’ya Mantı – From Asia to Anatolia “Mantu” to “Mantı”

6- Bulgur ve buğdaylı Tatlılar – Wheat: The Grain that Started the Civilization

7- Baklava: Ortadoğu’nun İmza Tatlısı – The Ultimate Middle Eastern Dessert

8- Kadayıf

Bu faaliyetler için uluslararası eğitim standartlarında eğitim veren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir özel okul olmasının yanı sıra dünyanın en büyük akreditasyon kurumlarının başında gelen İngiltere kökenli City & Guilds tarafından onaylı Türkiye’deki tek aşçılık okulu olan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ile birlikte çalışıldı.

Expo Milan Program.pdf

TÜM HABERLER