ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Mardin’de Un İhracatçılarıyla Buluştu

23.02.2013


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG) 22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Mardin’de un ihracatçısı firmalarla bir araya geldi. Şubat ayı mutad toplantısını Mardin’de gerçekleştiren UTG, 22 Şubat 2013 tarihinde akşam yemeğinde un ihracatçısı firmalarla bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede UTG Başkanı Sayın Turgay ÜNLÜ, UTG hakkında bilgi vererek un üretici/ihracatçılarına her zaman hizmete hazır olduklarını, Mardin’in Türkiye’nin un ihracatında ikinci sırada yer alması nedeniyle büyük önem taşıdığını, Mardinli firmaların yaşadıkları sorunların çözümünde UTG’nin öncü olacağını vurguladı.

23 Şubat 2013 tarihinde Mardin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde 17 buğday unu üreticisi firmanın katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantı düzenlendi. Burada da UTG’nin kuruluşu, amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Firmaların ihracatta yaşadıkları sorunlar dile getirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.    

Toplantıda ayrıca 06-11 Ocak 2013 tarihleri arasında Başbakanımız Sayın R.Tayyip ERDOĞAN başkanlığında, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın katılımları ile Gabon, Senegal ve Nijer'e yönelik olarak gerçekleştirilen Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti sonrasında Nijer’de yaşanan açlıkla mücadele kapsamında Türkiye’nin başta buğday unu olmak üzere gıda ihracatçılarının katılımıyla UTG öncülüğünde başlatılan gıda yardımı konusunda bilgi verilerek Mardinli firmaların da söz konusu yardım kampanyasına katılması istendi. Firmaların Mardin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü organizasyonu ile katılım sağlayacağı ifade edilirken katılım için başvurulan firmalara plaket verildi.

TÜM HABERLER