ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

21-24 Ocak 2016 tarihlerinde “Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Strateji Çalıştayı” Antalya’da gerçekleştirildi

27.01.2016


Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu’nun(UTG) daveti ile UTG kapsamı ürünler ihracatı yapan firmalar, Ekonomi Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Türk Eximbank ve Türkiye İhracatçılar Meclisi temsilcilerinden oluşan 110 kişinin katılımıyla “Un ve Unlu Mamuller Grubu Strateji Çalıştayı” 21-24 Ocak 2016 tarihlerinde Antalya/Calista Luxury Resort Otel Belek’te gerçekleştirildi.

UTG'nin önümüzdeki dönem çalışmalarını belirlemek, Tanıtım Grubu kapsamındaki ürünlerin Türkiye markasıyla dünya pazarlarında hak ettiği yeri alabilmesi ve ürünlerin  uluslararası düzeyde markalaşmasına yönelik stratejik faaliyet planlarının oluşturulması amacıyla düzenlenen çalıştayın başlangıcında UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ tarafından bir açılış konuşması yapıldı ve UTG’nin 2012 yılında kuruluşundan 2015 yılı sonuna kadar gerçekleştiridiği tüm faaliyetler hakkında bilgi verildi.

 

Ardından UTG marka danışmanı Markam firmasından Güven BORÇA, UTG’nin gelecek dönem yürüteceği en önemli çalışmalardan biri olan ve katma değeri yüksek/Türkiye markası algısına sahip ürün ihracatını artırması planlanan “kalite sertifikasyon sistemi” hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşma ve sunumların ardından çalıştay moderatörü Tınaz TİTİZ tarafından izlenecek yönteme dair bilgilendirmede bulunuldu ve sonrasında beyin fırtınası ile çalıştay katılımcıları çalıştayın en geniş soru havuzunu oluşturdu, ardından çalışma gruplarına bölünerek tüm katılımcıların görüş ve değerlendirmeleri ışığında kolektif bir şekilde çalıştayın sorularına cevaplar bulunmuş oldu.

Özetle, “Un ve Unlu Mamuller Grubu Strateji Çalıştayı” katılımcıları, UTG’nin bugüne kadar gerçekleştidiği faaliyetleri de göz önüne alarak, UTG’nin gelecek dönem çalışmaları ile ilgili olarak bir akıl birliğine ulaşmış ve bu çalışmalara yön verecek bir doğrultu belirlemiş oldu. Çalıştayın her sene tekrarlanması talebi de birçok çalıştay katılımcısı tarafından dile getirildi.

Çalıştay süresinde sosyal medya hesaplarından canlı yayın gerçekleştirildi. Söz konusu yayınlar aşağıdaki linklerden izlenebilir.

https://www.facebook.com/turkishflour

https://twitter.com/Turkish_Flour

https://plus.google.com/+TfyiGovTr/posts

https://www.instagram.com/turkishflour/

 

TÜM HABERLER