ANASAYFA
KURUMSAL
YÖNETİM KURULU
İSTATİSTİKLER
SEKTÖRE BAKIŞ
SOSYAL
İLETİŞİM
ENGLISH

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu Wofex 2016 Fuarında

10.08.2016


Un ihracatında dünya lideri olan Türkiye, bu yıl dördüncü defa katıldığı “WOFEX Fuarı”nda ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Filipinler’in Manila kentinde 03-06 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen ve bu yıl 16.’sı düzenlenen WOFEX-World Food Expo 2016 Fuarı’na Türkiye başta olmak ABD, Avustralya, Çin, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Pakistan, Tayvan, Tayland, Vietnam, Ukrayna gibi çok sayıda ülkeden gıda sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma katılımı oldu.

Filipinler’de gıda sektöründeki en önemli fuar olma niteliği taşıyan WOFEX’e, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG), Tanıtım Grubu iştigal alanında ürün ihracatı gerçekleştiren ve UTG tarafından ücretsiz stand alanı tahsis edilen 5 buğday unu ve 1 nisaşta ihracatçısı firma ile birlikte katılım gerçekleştidi. Ayrıca, makarna ihracatı yaoan bir Türk firması da fuara bireysel katılım yaptı.

Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu tarafından info standı gezen ziyaretçilere tatlı ve tuzlu unlu mamuller tariflerini içeren İngilizce yemek kitabı ile sektörü tanıtan katalog dağıtıldı. Aynı zamanda, fuar süresince tanıtım grubunun ismi ve logosu bulunan mutfak önlüğü, çanta ve fırıncı seti dağıtıldı.

Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in un ve kum ile yaptığı gösterilere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. Ayrıca UTG’nin standında Şef Aşçı Emin Aydemir tarafından kurabiye, börek, poğaça vb. unlu mamul ürünleri hazırlanarak ziyaretçilere ikram edildi ve şov yapıldı.

Fuarla eşzamanlı olarak 3 Ağustos 2016 tarihinde UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ ve UTG Üyesi Adnan HEKİMOĞLU, T.C. Manila Büyükelçisi Esra CANKORUR’u makamında ziyaret etti.

4 Ağustos 2016 tarihinde de UTG tarafından 2014 yılında iki defa Türkiye’de ağırlanan gazetecilerin de aralarında bulunduğu Filipinler’in en önemli 8 medya kuruluşundan medya mensupları ile bir akşam yemeğinde biraraya gelindi. T.C. Manila Büyükelçisi Esra CANKORUR ve UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ’nün katıldığı yemekte Büyükelçi tarafından Türkiye’deki son siyasi gelişmelere dair ayrıntılı bilgilendirme yapılırken Türkiye’nin Filipinler un ihracatına dair de bilgi verildi. Anılan akşam yemeğine Türkiye’den buğday unu ithalatı yapan Filipinli ithalatçılar da katılım sağladı.

6 Ağustos 2016 tarihinde ise T.C. Manila Büyükelçisi Esra CANKORUR, Filipinler Ticaret Odası Başkanı George T. BARCELON ve Türkiye- Filipinler İş Konseyi Başkanı Ernesto CHUA’nın da aralarında bulunduğu Filipinler iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı bir öğle yemeği verdi. Bahse konu yemeğe UTG Başkanı Turgay ÜNLÜ, UTG Başkan Yardımcısı Nurettin DEMİRPOLAT, UTG Üyeleri Adnan HEKİMOĞLU ve Orhan İLHAN katılım sağladı. 

TÜM HABERLER